Wat is het eigenlijk?

Praten over seksueel misbruik is niet gemakkelijk. Veel mannen die als kind seksueel misbruikt zijn, hebben het gevoel dat ze het voor zichzelf moeten houden. Dat een man altijd sterk moet zijn en het zelf wel op kan lossen. De stap naar hulp is niet gemakkelijk. Het is belangrijk dat je niet met je “geheim” blijft rondlopen en op zoek gaat naar hulp. 

Praten over je ervaringen en gevoelens is belangrijk om er afstand van te kunnen nemen en de regie over je leven terug te krijgen. Door er over te praten kun je inzicht krijgen in de verbanden tussen je verleden en patronen in je huidige leven. Het helpt je los te komen uit de cirkel waarin je rondjes blijft draaien in je vaste overtuigingen.

Van seksueel misbruik van jongens is er sprake als de jongen seksuele handelingen moet uitvoeren, ondergaan of er getuige van moet zijn. Seksueel misbruik vindt plaats tegen de wil van het kind of zonder dat het kind dit contact kan weigeren. In veel gevallen is het kind afhankelijk van de pleger, wat het moeilijk maakt te weigeren. Bovendien zetten plegers een kind vaak emotioneel onder druk, bedreigen het kind of gebruiken lichamelijk geweld. 


Compasco

Riny Clarijs
kerkeland 18
3958 EW Amerongen
0622956722
contact@compasco.nl
contactformulier